• Ingrid en Jack

  In 2010 werd bij mijn man toen 62 jaar beginnende Alzheimer geconstateerd. Dit was na een aantal moeilijke jaren, waarin wij dachten dat Jack depressief was geworden, na het stoppen van een drukke baan. Ik zelf nog in een volledige baan.

  Ik ging me inlezen. Alzheimer kwam  in onze beider families niet voor. Een mantelzorgcursus bezocht. Voornaamste les: ZORG GOED VOOR JEZELF. Met mijn karakter gingen we er samen tegen aan en ik zou goed voor mezelf zorgen. Mijn man wilde zich niet inlezen en ook niet naar een dagopvang. Hij had zijn hele leven alles zelf opgelost.

  Na een lange moeilijke tijd moest er iets gebeuren. Te grote druk, te veel zorgen over Jack als ik op mijn werk was. Na het werk begon mijn tweede baan. Ik was zijn houvast. Ik kon geen kant op. We kwamen via via bij Marion van den Waardenberg terecht.

  We kwamen in een huiselijke warme omgeving, waar Jack niet als een zieke benaderd werd.  Wel op zijn eigenwaarde en kunnen aangesproken. Marion had met haar vaste medewerkers elke morgen voor het werk een meditatie, zodat zij vanuit hun hart konden werken. Ook met Jack werd elke morgen en aan het eind van de dag gemediteerd. Hij kwam hierdoor dicht bij zichzelf en kwam de dag positief door. Voor mij kwam rust als hij bij hen was

  Ingrid en Jack
 • Vervolg

  Ingrid & Jack

  Niet alleen Jack werd geholpen, maar ook ik. Voor het eerst zorgde er iemand voor mij en vroeg wat ik nodig had. Bij de mantelzorgcursus werd mij gezegd dat ik goed voor mezelf moest zorgen, maar niet geleerd HOE. Dat leerde ik bij Marion in een aantal cursussen.

  Ik heb ze zelf aan een thema gekoppeld:
  - Ik als mantelzorger: ik leerde vanuit mijn hart met Jack omgaan
  - Ik : ik wist niet meer wie ik zelf was na jaren zorg verleend te hebben
  - Ik en werk.                

  Mijn man is inmiddels overleden. Ik zou niet geweten hebben hoe ik uit deze periode was gekomen zonder de hulp van Marion. Ik ben er gezond uitgekomen. Ik weet wie ik ben en wat ik kan, om mijn laatste stuk van mijn leven gezond van lijf en geest uit te leven.

  Met vriendelijke groet,
  Ingrid

  Ingrid & Jack
Annie en Kees

Annie en Kees

Lees hier de ervaringen van Annie en Kees

Stan, Marcel en Karel

Stan, Marcel en Karel

Lees hier de ervaringen van Stan, Marcel en Karel

Mireille en Jan

Mireille en Jan

Lees hier de ervaringen van Mireille en Jan

Ingrid en Jack

Ingrid en Jack

Lees hier de ervaringen van Ingrid en Jack

Beer en Moniek

Beer en Moniek

Lees hier de ervaringen van Beer en Monique

 • Contact

  Heb je een vraag?

  Ik beantwoord je vragen graag! Je kunt contact met mij opnemen via het contactformulier of info@gezondheidsontwikkeling.nl.

  Stel je vraag