Francien Gerrits

In samenwerking met:

 

Loslaten in vertrouwen, vertrouwen in loslaten

Op gezette tijden gaf ik Esalen® massage sessies in Herberg Panta rhei. In deze liefdevolle en huiselijke omgeving waarin mensen met een lichte dementie en hun familie onder leiding van Marion van den Waardenberg en haar team met veel liefde en aandacht begeleid werden. Het werken met deze doelgroep was destijds geheel nieuw voor mij. Maar bij de eerste sessies besefte ik al hoe intensief en mooi dit lichaamswerk naar binnenkwam. Niet alleen bij patiënten maar ook bij hun partners. Zij konden de beleefde ervaring delen met elkaar. Daarnaast genoot ik van ieder moment dat ik zag dat zij konden loslaten en het verschil in hun lichaam konden voelen en navoelen. Bijzonder ook om met regelmaat te ervaren dat de herinnering van de aanraking in het geheugen blijft. Sommige gasten konden zich vele dingen niet meer herinneren, maar de massage wel. Bij het geven van Esalen massages focus, begeleid en ondersteun ik mensen vooral in loslaten. Zo is de essentie van mijn lichaamswerk onstaan.  „Loslaten in vertrouwen“ en in spiegelbeeld „Vertrouwen in loslaten“. Het lichaam kan pas kompleet loslaten als het vertrouwen heeft. Zo kunnen spieren die we onbewust vasthouden, ontspannen en we bereiken ontspanning in het gehele lichaam tot op celniveau.

De Esalen® massage is een unieke massagetherapie. Deze massagevorm is therapeutisch maat tegelijkertijd heel erg mooi, want men mag genieten. Juist genieten wordt soms gewoonweg vergeten, zeker in de steeds weer veranderende en niet altijd gemakkelijke situaties die een ziekteproces met zich meebrengt. Mensen mogen bij mij genieten en leren loslaten vanuit een liefdevolle geborgenheid. Mensen die nog niet vertrouwd zijn met de massagetafel, begeleid ik dan ook rustig om eventuele schroom te overwinnen. Ieder mens is uniek, elk lichaam heeft zijn eigen geschiedenis en daar houd ik dan ook rekening mee. Esalen® massage is bruikbaar als preventieve, helende en ook als palliatieve therapie. Men beleeft een onvergetelijke mooie lichaamsreis.  Mocht u meer over dit bijzondere lichaamswerk willen weten, sta ik ook jullie heel graag te woord. Door de pioniersgeest en de enorme wilskracht van Marion komt er nu een nieuwe ‘herberg’ die een mooie levenskwaliteit zal aanbieden. Dat willen we toch allemaal!?

In de “oude” Herberg Panta Rhei heb ik persoonlijk mogen beleven, dat zoveel wat onmogelijk leek, mogelijk werd en dat daar zoveel moois gecreëerd werd. Alleen daarom al is het plan Natuurlijk Gaia, waar Marion mee bezig is een absolute verrijking voor de samenleving; voor de gezonde zoals de niet gezonde mens. Gezondheidszorg hoort vooral met gezondheid bezig te zijn, met een liefdevolle omgeving met waarachtige aandacht voor de mens. Het zijn misschien juist wel de mensen met een dementie die ons eraan herinneren, dat wij diegene moeten zijn, die niet mogen vergeten. Dat belemmeringen plaats mogen maken voor kansen en dat de ontwikkeling van echt aandacht hebben voor elkaar gestimuleerd wordt en de resultaten bekend gemaakt worden. Dat de waarde van bewuste aandacht voor elkaar in onze samenleving gemeenschappelijk gedeeld en geïntegreerd gaat worden Zo komt een zieke/ziekte nooit in een isolement maar in een gezonde integratie door middel van menselijkheid in al haar waarden.

  • Contact

    Heb je een vraag?

    Ik beantwoord je vragen graag! Je kunt contact met mij opnemen via het contactformulier of info@gezondheidsontwikkeling.nl.

    Stel je vraag