Kees van der Sande

In samenwerking met:

 

Kees van der Sande, neurofeedbacktherapeut  en onderwijskundige van origine, wil mensen laten weten dat de hersenen trainbaar zijn. Hij wil mensen niet alleen helpen, maar vooral vérder helpen.

Neurofeedback
In 2002 is Kees van der Sande afgestudeerd als Onderwijskundige aan de Universiteit van Utrecht. Hij is in het bijzonder geïnteresseerd in de psychologie van het leren en het welzijn van de medemens. Snel na zijn Master studie kwam hij in aanraking met neurofeedback. Ik was meteen gegrepen door dit vak. Kort daarna ben ik met een studie daarover begonnen. Ik maak nu met mijn eigen praktijk ‘BioMetrisch Centrum Deurne en Venray’ (BMC Deurne en Venray) op twee plaatsen deel uit van het BMC-netwerk. Binnen deze organisatie  zijn ongeveer 30 vestigingen in heel Nederland en Duitsland aangesloten.

Behandelbare klachten
Kees krijgt mensen met klachten op het gebied van hoofdpijn, stress, burn-out, concentratie problemen (ADHD), vermoeidheid en aan Autisme verwante stoornissen. Ook veel ouderen, bij wie de hersenactiviteit nogal verandert en daardoor te maken krijgen met vergeetachtigheid, komen in zijn praktijk. Neurofeedback kan in veel gevallen helpen bij het verminderen of zelfs verdwijnen van de klachten.

Gratis intake
Mensen met klachten kunnen bij Kees aankloppen voor een intake. Om mensen in de gelegenheid te stellen kennis te maken met neurofeedback is zo’n volledige voormeting van anderhalf uur gratis. Deze intake bestaat uit een anamnese, uitleg over neurofeedback, een hersenmeting op 19 locaties op het hoofd, een toelichting van de meetresultaten en een persoonlijk advies over de mogelijkheden van neurofeedback.

Hoe werkt het?
Kees geeft aan: “Neurofeedback is een behandelmethode waarbij afwijkende hersengolven getraind worden om klachten te verminderen. Op verschillende momenten worden de resultaten vergeleken om te kijken of de behandeling aanslaat. Wie aan iets engs met de hersenen denkt, kan ik geruststellen. Bij de training bekijk je een spel of een film op een scherm. Als de hersenen goed functioneren, gaat het spel goed of zie je de film in het hele scherm. Door deze situatie als een compliment te aanvaarden worden de hersenen beloond en beïnvloed je de werking van je eigen brein. Uiteindelijk is het mogelijk om de hersenen te leren de gewenste golven blijvend te produceren. De klachten verminderen of verdwijnen zelfs helemaal. Door deze behandeling een aantal keren te herhalen past de hersenactiviteit zich steeds meer aan. Uiteindelijk kunnen de hersenen dit zelf en kan de neurofeedbacktherapie worden beëindigd.

Het BMC netwerk
“Door de binding met het BMC beschik ik altijd over de meest recente technieken en ben ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

De therapie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en wordt door veel zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Maakt u gerust vrijblijvend een afspraak voor een gratis intake.”

  • Contact

    Heb je een vraag?

    Ik beantwoord je vragen graag! Je kunt contact met mij opnemen via het contactformulier of info@gezondheidsontwikkeling.nl.

    Stel je vraag